Geschiedenis

Ruim 25 jaar geleden is oprichter Gert Reiling gestart met een caravanbedrijf in Vroomshoop. De naam Reiling is sindsdien uitgegroeid tot een heus begrip op kampeergebied. Toen, en nu nog steeds, helpen wij kampeerders graag op weg met het hun kampeervakantie.

1991-1992

Oprichter Gert Reiling start met een caravanbedrijf in Vroomshoop genaamd Caravanhandel Gert Reiling. Een stuk terrein werd gehuurd en er werd gewerkt vanuit een keet. Het jaar erop verhuist het bedrijf naar Hardenberg, gevestigd op het industrieterrein De Nieuwe Haven. Van een pand waar meerdere bedrijven in gevestigd waren werd 400 m2 gehuurd, waarvanuit Gert begon met dealerschappen van de merken Sprite, Sterckeman en LMC.

1998

Door het huren van meer ruimte kon de winkel verder worden uitgebreid. Deze uitbreiding ging gepaard met de bouw van een tweetal zolders waar ruimte werd gemaakt voor bijzettenten en een showroom voor de voortenten en luifels. Naast drie parttimers werd de eerste fulltime-medewerker aangenomen.

2004-2005

Door de gestage groei van het caravanbedrijf kwam er behoefte aan een groter magazijn en een moderne werkplaats, dit werd aangebouwd aan het pand.
Na de bouw van een nieuwe werkplaats werd ook meer ruimte van het pand gehuurd waardoor het winkeloppervlak verdubbelde. Naast de caravans ging de kampeerwinkel een belangrijke rol spelen met ook outdoorartikelen, wandelschoenen en kleding.

2009

Reeds tien jaar werkzaam bij het bedrijf werd Johan Lamberts aangetrokken als tweede vennoot. Daarnaast bleek de naam Gert Reiling niet toereikend genoeg en werd gekozen voor de nieuwe naam Kampeer & Outdoor Reiling.
Een tweede vestiging werd geopend aan het Kampeerplein in Almelo. Met de komst hiervan deed de huidige bedrijfsslogan zijn intrede:

Kampeer & Outdoor Reiling - De grootste kampeerwinkel van Overijssel!

 

2013

Naast eerder al een dealerschap te hebben gesloten met Dethleffs werd Reiling nu ook Truma-partner en Doréma Sterdealer. Zo werd het assortiment naar een hoogwaardig niveau getild om een stabiele groei te realiseren.

2017-2018

Inmiddels 25 jaar na de start van het bedrijf is Kampeer & Outdoor Reiling uitgegroeid tot een heus begrip op vrijetijdsgebied. Kleine verbouwingen maken de vestigingen meer toegankelijk voor bezoekers en nieuwe kledingmerken als Craghoppers en Buff houden het kledingassoriment fris. Daarnaast doet een nieuwe website zijn intrede zodat ook op digitaal vlak goed mee kan worden gedraaid.

2020

Ondanks een hoop successvolle jaren heeft Kampeer & Outdoor Reiling op 1 november 2020 besloten om de deuren in Almelo te sluiten. Dit vanwege verandering van de verhuurder en de invulling van het pand. In Hardenberg blijven de deuren gewoon open.