Gas

Gas komt in veel soorten en maten. Daarom is het goed om te weten wat je nodig hebt, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Primagaz

De stalen propaanflessen van primagaz zijn nog steeds onze meest verkochte flessen. Hun goedkope aanschaf- en vullingprijs maakt ze aantrekkelijk voor iedereen, of je nu een gasbarbequeue thuis gebruikt of een skottelbraai op de camping. De stalen primagaz flessen zijn beschikbaar in 2,5 kg, 5 kg en 10 kg propaan.

De 2,5 kg en 5 kg flessen werken beide met keurjaren. Wanneer je een primagaz 2,5 of 5 kg bij ons koopt, is hij gekeurd voor tien jaar. De flessen moeten om de tien jaar gekeurd worden i.v.m. veiligheid. Het is ook mogelijk om keurjaren "los" te kopen. Een keurjaar kost € 2,50 per jaar.

De 10 kg variant is een koopfles en werkt zonder keurjaren.

Campingaz

De welbekende blauwe busjes van Campingaz zijn in vrijwel heel Europa beschikbaar voor zowel aanschaf als vulling. Deze stalen bussen zijn relatief klein en daarom vaak een van de beste keuzes voor wanneer je binnen Europa op vakantie gaat. 

Campingaz bussen komen (naast draai- en prikcartouches) in drie maten: R907, R904 en R901. De R901 is het kleinste van de drie met 0,4 kg propaangas. De kleine vorm maakt hem ideaal voor backpackers of kleingebruikers. 

De R904 is de middelste variant en blijft met zijn 1,8 kg nog steeds zeer handzaam. De zwaardere R 907 bevat 2,75 kg propaangas en is hiermee een goede oplossing voor een vakantie of regelmatiger gebruik.

BP Lichtgewicht

Deze lichte gasflessen beschikken over veel voordelen ten opzichte van een standaard stalen gasfles. Hij is namelijk tot maar liefst 50% lichter en beschikt over een transparante omhuizing waardoor het gaspeil eenvoudig bij te houden is. De fles is dankzij zijn vorm gemakkelijk te dragen en roest niet! 

De BP gasfles is verkrijbaar in zowel 5 kg als 10 kg. De flessen zijn statiegeldflessen waarvoor je bij aanschaf éénmalig € 55,- statiegeld betaalt. Je krijgt van ons bij aankoop een code waarmee de gasfles geregistreerd kan worden bij BP. Wanneer je de fles weer wil in leveren krijg je een formulier waarmee je je kunt afmelden en het statiegeld terug krijgt.

EasyBlue Light Steel

De EasyBlue Light Steel is een andere fles van Primagaz en beschikt over een lichtere constructie, ideaal voor op vakantie dus! De flessen maken tevens geen gebruik van keurjaren, wat betekent dat ze in jouw bezit zijn. 

Gascartouches

Gascartouches en gasblikjes zijn klein, licht en hierdoor super handig mee te nemen. Cartouches komen in twee aansluitingen: een prikverbinding of een schroefverbinding. Prikverbindingen zijn éénmalig en kunnen niet opnieuw gemaakt worden, terwijl een schroefverbinding wel meerdere keren gemaakt kan worden. 

Wij hebben cartouches van bijvoorbeeld Campingaz, Cadac, Coleman maar ook van andere merken.

Niet elk cartouche past op elk gasapparaat. Daarom is het belangrijk om van te voren te kijken welke cartouches er op je apparaat passen. Kom je er niet uit? Dan kun je ons altijd om hulp vragen.

Vullingen

Om alles zo veilig mogelijk te houden worden onze flessen gevuld door gelicenseerde gasverkopers en niet door ons. Wanneer je jouw fles bij ons brengt om een vulling te kopen, krijg je een nieuwe, volle fles (met het zelfde keurjaar wanneer van toepassing) terug. Deze fles is gekeurd om de veiligheid van onze klanten te waarborgen en jou tevreden te houden.

Probeer nooit zelf gasflessen te vullen! Dit is zeer gevaarlijk en zelfs verboden. 

Bekijk hieronder nog meer tips om veilig met gasflessen om te gaan.