Fietsendragers

Met een fiets op vakantie kom je verder. Zo kun je per fiets eenvoudig de omgeving verkennen en de mooiste plekken ontdekken, maar is het natuurlijk ook een praktisch middel voor op de camping! Je kunt je fietsen gemakkelijk kwijt op een fietsendrager die je op de achterwand of dissel van je caravan monteerd. Liever laten monteren? Dat kan bij Kampeer & Outdoor Reiling Hardenberg.

Fietsendragers caravan

Kampeer en outdoor Reiling biedt een ruime keuze aan fietsendragers op de caravan. Voor en achter is beide mogelijk. Bekijk hieronder een deel van ons assortiment. Zoek je wat anders of heb je vragen? Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Fietsen- scooterdragers camper

Een fietsendrager op de camper moet aan andere eisen voldoen als aan een standaars fietsendrager. Bovendien is het ook mogelijk om een scooter mee te nemen. Neem contact met ons op en bekijk hieronder een deel van ons assortiment.

Fietsendrager auto

Een fietsendrager achterop de auto stelt tentkampeerders in staat om ook de fiets mee te nemen.

Montage

Een fietsendrager monteren op de caravan kan in het algemeen op twee manieren: Achterop aan de achterwand, of voorop op de dissel. Omdat elke caravan anders is is het belangrijk om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de caravan een acceptabele kogeldruk behoud en dat de gekozen fietsendrager wel past. Heb je een lage kogeldruk? Dan is een fietsendrager op de dissel te adviseren. Bij een hoge kogeldruk is de achterwand beter geschikt.

Wanneer je meer dan twee fietsen mee wilt nemen is het vaak verstandig om een fietsendrager op zowel de achterwand als dissel te monteren. Dit is belangrijk voor de verdeling van de kogeldruk.

Merk je dat het rijgedrag van de caravan verminderd, terwijl het gewicht van de fietsen goed verdeeld is? Dan raden wij een stabilisatorkoppeling aan.

Bekijk hier een video van de ANWB die alles vertelt over het veilig gebruiken van fietsendragers.