Wandelschoenen, slippers & sandalen

Kampeer & Outdoor Reiling voorziet haar klanten ieder seizoen van de juiste schoen. Stevige outdoor laarzen in de winterperiode worden in de zomer verruild voor sierlijke slippers en sandelen. Het hele jaar door kent het assortiment een zeer brede collectie berg- en wandelschoenen die wij aanbieden in combinatie met een schat aan kennis, adviezen en tips.

 

Vakkundig advies

Onze kampeerwinkel staat niet alleen bekend om het enorme assortiment aan wandelschoenen, maar ook om het eerlijke en vakkundige advies. Vele jaren ervaring wordt ingezet voor het zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen van jouw keuze.

Bekijk hieronder hoe jij je wandelschoenen in topconditie kunt houden!

Schoenclassificatie

Bij een wandeltocht is het van belang dat de wandelschoenen geschikt zijn voor de geplande reis. In een veelgebruikt systeem worden schoenen onderverdeeld in zes klassen: 

Hanwag Categorie

Klasse A : Dagelijks gebruik.
Klasse A/B : Middelgebergte.
Klasse B : Veeleisende wandeling in bijvoorbeeld de Alpen.
Klasse B/C : Wandelingen in het hooggebergte. 
Klasse C/D : Extreme alpinetochten op klimpaden en gletsjers. Geschikt voor klimijzers. - Klasse C en D niet bij ons op voorraad.

Digitaal Opmeten

Met onze Feetbox en speciale zolen van Sidas zorgen we er voor dat je comfortabel kunt lopen op jouw gewenste schoen. De Feetbox scant je voeten en vertelt welke maat je hebt, hoe hoog je voetboog is en welke zool daar het beste bij past. Onder de hiel zit een gelpad wat voor goede demping zorgt. De bovenkant van de zool is voorzien van bamboe en werkt anti-bacteriƫel.

Zorgvuldig passen

Het is per persoon verschillend hoe een wandelschoen past. Daarom vinden wij het 'passen' van verschillende schoenen erg belangrijk. Onze medewerkers snappen maar al te goed dat over smaak niet te twisten valt. Daarom krijg jij alle tijd en ruimte om diverse modellen te passen. Je mag van ons verwachten dat jij op een paar wandelschoenen de winkel uitloopt, waar je vele jaren plezier van hebt.

Wandelsokken

Naast de juiste wandelschoen, zijn ook de juiste sokken belangrijk. Als dealer van het merk Falke hebben wij daarom ook wandelsokken die jouw voeten een perfecte bescherming geven. De sokken met anatomisch geplaatste voeringen onder de zool, over de tenen en in het hielgedeelte zijn geschikt voor vrijwel alle wandelschoenen.

OOFOS

Hielspoor is erg vervelend. Het ontstaat bij overbelasting door bijvoorbeeld langer te lopen dan je normaal doet, of bij het sporten. Om klachten te verhelpen is het belangrijk om de voet minder te belasten. Met de zachte gepatenteerde OOfoam zorgen OOFOS slippers voor demping en ondersteuning van je voetboog, waardoor je weer op alle oppervlakken kunt lopen.

Draag OOFOS na een lange dag, een flinke wandeling of work out. Ervaar de unieke zachte OOfoam en verminder jouw hielspoorklachten. Verkrijgbaar in onze winkel.