Rugzakken

In onze kampeerwinkels vind je tientallen rugzakken voor uiteenlopende activiteiten. Zo heb je voor een dag wandelen een andere rugzak nodig dan wanneer je een wereldreis maakt. Onze gespecialiseerde medewerkers adviseren je graag bij de aanschaf van een goed passende rugzak.

Hoe kies ik een backpack?

Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan wat voor soort rugzak je nodig hebt. Vorm een beeld van de spullen die jij allemaal mee wilt nemen. Zo krijg je inzicht over hoe groot de tas ongeveer moet zijn. Ga jij bijvoorbeeld backpacken of kamperen? Dan wordt er veel ruimte ingenomen door een tent, slaapzak en kookgerei.

De juiste keuze

Plannen voor een citytrip, of doe je mee aan een wandelvierdaagse? Dan is het ideaal om bijvoorbeeld een heuptasje of dagrugzak te gebruiken. Onze tassen zijn niet te zwaar en hebben precies genoeg inhoud voor het meenemen van een extra laag kleding, wat etenswaren, drinken en eventueel een fotocamera. Zo kan er makkelijk een pauze ingelast worden voor als het weer bijvoorbeeld omslaat. Wij denken graag met je mee welke rugzak bij je past.

Tips

  • Laat je goed adviseren. Een slecht passende rugzak kan leiden tot nek- en rugklachten.
  • Reis zo compact mogelijk. Een rugzak mag bij voorkeur niet zwaarder zijn dan 20 tot 25 procent van het eigen lichaamsgewicht.
  • Maak gebruik van handige extra's! Veel rugzakken zijn voorzien van een geïntegreerde regenhoes en een vak voor een waterzak.
  • Denk aan de toekomst. Kies je de ideale rugzak voor één type reis of kies je voor een wat meer veelzijdige rugzak die ook kan dienen voor een volgende reis?