Onderhoud

Verschillende onderdelen van jouw caravan of camper zijn aan slijtage onderhevig. Door een Bovag Onderhoudsbeurt te laten uitvoeren ben jij er zeker van dat je met een goed onderhouden caravan op pad gaat.

 

 

Dekra Tempo 100

Als je caravan aan de eisen voldoet kun je een ontheffing aanvragen om met je caravan 100 kilometer per uur te mogen rijden op de Duitse Autobahn in plaats van de reguliere 80 kilometer per uur.

Daarom organiseren wij op zaterdag 25 mei in samenwerking met DEKRA keuringen de Tempo 100 Keurdag!  Deze keuring wordt uitgevoerd voor een prijs van €117,50. wil je je caravan ook laten keuren? Schrijf je dan in voor 22 mei 2019. Neem hiervoor contact met ons op. De voorwaarden vind je op www.dekra.nl

Wat is een onderhoudsbeurt?

Een Bovag Onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring en het noodzakelijke onderhoud aan jouw caravan. Onze erkende keurmeesters controleren jouw caravan op ruim zestig punten. Tevens wordt gekeken of jouw caravan nog aan de wettelijke eisen voldoet. Er gelden binnen heel Europa strenge regels op het gebied van bijvoorbeeld de banden en de gasinstallatie.

Bekijk hier waar wij op keuren:

Keuringssticker

Na een Bovag Onderhoudsbeurt ontvang jij het keuringsrapport waarop de bevindingen van onze keurmeesters staan. Indien jouw caravan op alle punten is goedgekeurd, wordt jouw caravan voorzien van een Bovag-keuringssticker. Deze sticker is, in combinatie met het keuringsrapport, een bewijs van goed onderhoud voor veel verzekeringen.

 

Hulp op de camping

Wij streven er naar om jou altijd snel te helpen. Zelfs in het hoogseizoen hebben onze monteurs vaak tijd om je direct te helpen. Indien nodig komen onze monteurs ook bij jou op de camping om problemen te verhelpen. Handig als je bijvoorbeeld op een seizoensplaats staat!

 

De juiste bandenspanning

Het bepalen van de juiste bandenspanning klinkt voor veel klanten als iets eenvoudigs. Toch is dit vrij complex en kun je voor advies beter langs gaan bij een BOVAG bedrijf. In het korte filmpje hiernaast vertelt een BOVAG-vakman hoe de bandenspanning van een caravan in elkaar steekt.